Om te zorgen dat de vakantiewoning voor iedereen een leuke verblijfplaats is, maken we graag vooraf enkele afspraken. Wanneer u de vakantiewoning Villa Veld en Velo te Bree, boekt, verklaart u zich akkoord met de onderstaande huurvoorwaarden. Gelieve ze daarom zorgvuldig door te nemen wanneer u wil boeken:


 

1. HUISREGLEMENT VOOR VAKANTIEHUIS VILLA VELD EN VELO

 

We verhuren het vakantiehuis met veel plezier aan een groep vrienden en families die graag een aangename tijd in een mooie omgeving met elkaar willen doorbrengen. Fuiven, vrijgezellenfeesten en groepen jongeren laten we echter NIET toe.

Ook zijn huisdieren niet toegelaten en er is een rookverbod in de gehele woning.


De vakantiewoning is het rechtse deel van een gebouw met links aanpalend een privéwoning. De bewoners van deze woning zijn NIET de uitbaters van de vakantiewoning. Gelieve hun privacy te respecteren en overdreven lawaaihinder, vooral 's avonds en 's nachts te vermijden.


 

2. HUURVOORWAARDEN VOOR VAKANTIEHUIS VILLA VELD EN VELO


Reserveren en betaling 
Voor reservatie kan je online de beschikbaarheid checken. Reservatie gebeurt per mail, en is pas definitief na bevestiging. Wij vragen bij boeking 50% van de huurprijs te betalen. Eerder is de boeking niet definitief. Het overige bedrag dient een maand voor de aanvang van de huurperiode overgeschreven te worden.

De huurder krijgt 5 dagen na reservatie de tijd om het voorschot van 50 % over te maken, anders zal het contract van rechtswege ontbonden worden en heeft de verhuurder het recht om de vakantiewoning voor de betrokken periode opnieuw te huur te stellen.

Wordt de huurovereenkomst binnen vijf weken voor de dag van aanvang overeengekomen, dan moet onmiddellijk de gehele huurprijs en waarborg overgemaakt worden.

Huurwaarborg
De huurder betaalt een huurwaarborg van 250 euro, alvorens hij de vakantiewoning in gebruik mag nemen. De huurwaarborg dient samen met het overige bedrag één maand voor de aanvang van de huurperiode betaald te worden. Is er geen schade aangericht aan de woning, dan wordt de huurwaarborg binnen twee weken na de huurtermijn terugbetaald door de verhuurder.

In-en uitchecken
Inchecken kan op de eerste dag van de reservatie (dag van aankomst) vanaf 16u.

Uitchecken is op de laatste dag van de reservatie (dag van vertrek) ten laatste om 10u, tenzij op zondag om 16u bij reservatie van een weekend.

Indien de huurder om uitzonderlijke reden de woning vroeger wenst te betrekken, moet hij dit via mail laten weten. We verhuren in principe voor een weekend, midweek of week, maar andere periodes zijn bespreekbaar. 

Annulering
Wanneer de huurder tot 30 dagen voor de aanvang van de huurperiode annuleert, wordt 50% van de huursom aangerekend. Bij annulatie binnen de 30 dagen voor aanvang van de huurperiode wordt de volledige huursom in rekening gebracht. De huurder dient zelf eventueel voor een annuleringsverzekering te zorgen.

Onderverhuring en overdracht
Onderverhuring en overdracht aan derden van de huur is niet toegelaten.

Bestemming en gebruik
Het is niet toegestaan om de woning met meer dan 7 personen te bewonen. Een kind jonger dan 2 jaar wordt niet als volwaardig persoon geteld, maar dient wel te worden gemeld. Tenten, caravans of motorhomes zijn niet toegelaten op het terrein. Als het aantal van 7 personen overschreden wordt, zal er 25 % van de huursom per extra persoon aangerekend worden. Dit wordt ingehouden van de waarborg.

Netheid en schade
We hechten groot belang aan de netheid van de woning. We vragen dan ook om beschadigingen te melden. Ongelukjes kunnen gebeuren, maar een onmiddellijke herstelling voorkomt ergere schade. De huurder is verantwoordelijk voor de vakantiewoning en de inhoud, en we verwachten dat de huurder de woning gebruikt als een goede huisvader en met respect voor de rust van de aanpalende woningen en de omgeving.
De huurder dient ervoor te zorgen dat hij geen lawaaioverlast veroorzaakt aan de omwonenden.


Het gehuurde vakantiehuis dient altijd netjes te worden achtergelaten na afloop van uw verblijf.
Dit houdt in: de woning volledig opruimen: alles terug op zijn plaats te zetten, gebruikt speelgoed opruimen, vuilnisbakken leegmaken, het aanrecht opruimen, de koelkasten en diepvriezer leegmaken, de afwas doen en de schone vaat in de kast te zetten. Het linnengoed van de bedden en de badkamers moet in de linnenbakken gestopt worden. De vakantiewoning dient netjes (bezemschoon) achtergelaten te worden.

Gelieve bij vertrek alle lichten uit te doen en de ramen en deuren te sluiten.

 

Het is niet toegestaan om een vuurtje te maken in de tuin.

 

Het badlinnen dient enkel voor gebruik in de badkamers van de vakantiewoning.

 

De verhuurder heeft het recht om de huurovereenkomst onmiddellijk te beëindigen en de huurders uit de vakantiewoning te laten zetten, wanneer de huurder ernstige schade aanbrengt aan de woning of de rust buitenmatig wordt verstoord.

Aansprakelijkheid
De huurder is aansprakelijk voor elke schade die door zijn fout of nalatigheid wordt veroorzaakt, alsook de schade die wordt berokkend door het niet naleven van de contractuele verplichtingen. Hij is ook aansprakelijk voor de schade die medereizigers of personen die hij binnenlaat in de woning, veroorzaken. Hij is ook aansprakelijk voor ongelukken in en rond het huis. De huurder wordt verzocht verzekerd te zijn voor schade aan derden met een
aansprakelijkheidsverzekering (familiale verzekering). 

De eigenaar kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, diefstal, schade of letsel, van welke aard dan ook berokkend aan huurders van de vakantiewoning.


Toepasselijk recht en bevoegdheid
Het Belgisch recht is van toepassing op de huurovereenkomst. Eventuele geschillen die niet in der minne kunnen worden geregeld, zullen voorgelegd worden aan de bevoegdheid van de rechtbanken van het arrondissement Hasselt.